Economia 02/11/2011

Els socialistes grecs, dividits a l'hora de triar la pregunta per al referèndum

Mentre el Pasok creu que la pregunta ha d'incloure si Grècia ha de sortir de l'euro, un portaveu del govern assegura que només es plantejarà l'acceptació del pla d'austeritat

Dani Sánchez
1 min
Iorgos Papandreu aquest dimecres a la cimera del G20 / AFP

BarcelonaLa pressió de Merkel i Sarkozy al govern grec perquè en cas de referèndum preguntin sobre la continuïtat del país dins del sistema monetari de l'euro genera debat al govern grec. Diferents fonts ofereixen informacions contradictòries.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Financial Times, citant un portaveu del partit de Papandreu assegura que la intenció del govern grec és fer cas de les exigències de França i Alemanya i preguntar als ciutadans si volen continuar amb l'euro. En canvi, l'agència de notícies Reuters informa que, segons Angelos Tolkas, un portaveu del govern, es preguntarà als grecs si accepten que s'apliquin les mesures acordades en la cimera de líders de la setmana passada. No està clar, però, que aquesta posició sigui unànime dins l'executiu grec.

El Financial Times va encara més enllà i assegura que la intenció del govern és preguntar als ciutadans si volen seguir formant part de la Unió Europea. A més, apunten a mitjans de desembre com a data més probable per fer la consulta.

Per la seva banda, l'agència Reuters assegura que Angelos Tolkas, portaveu del govern grec, ha desmentit aquesta informació. "No, aquesta no serà la pregunta. Serà sobre les mesures que s'han d'aplicar", ha dit.

stats