CRISI DEL DEUTE
Economia 21/09/2011

Grècia enviarà a casa 30.000 funcionaris durant tot un any

Les mesures d'austeritat addicionals també preveuen pensions i sous públics més baixos. La renda mínima per pagar impostos baixa dels 8.000 euros anuals als 5.000

Efe
1 min

AtenesGrècia ha presentat aquest dimecres noves mesures d'estalvi, entre les que destaca l'aprimament del sector públic. L'executiu ha anunciat que prescindirà durant un any de 30.000 funcionaris com a pas previ per a la seva jubilació o acomiadament definitiu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'estratègia per seguir retallant el dèficit també passa per rebaixar fins a un 20% les pensions de més de 1.200 euros. Els qui es jubilin anticipadament a partir dels 55 anys només rebran el 60% de la pensió.

A nivell impositiu també hi ha canvis. D'una banda, un nou impost a la propietat immobiliària que gravarà amb entre 0,50 i 16 euros el metre quadrat. La vigència d'aquesta taxa serà, com a mínim, fins al gener del 2014.

La reforma fiscal passa per rebaixar fins als 5.000 euros anuals la renda mínima per pagar impostos. Fins ara, n'estaven exempts els qui cobraven per sota dels 8.000 euros anuals.

L'executiu grec ha avançat també un nou sistema de sous "transparent, fiable i just" al sector públic, amb retallades del 15%.

Les privatitzacions d'empreses continuaran per acabar amb els monopolis en sectors com els taxis, les farmàcies i els advocats i els notaris.

Tot plegat per convèncer la UE i l'FMI que Grècia fa els deures i mereix la injecció de 8.000 milions d'euros per evitar entrar en suspensió de pagaments el proper mes.

stats