Economia 25/10/2011

Grècia no pot imprimir

Fonts del ministeri de Finances confirmen al diari grec 'Kathimerini' que s'està demanant als contribuents que s'imprimeixin els documents per fer la declaració de la renda a casa seva

Ara
1 min

BarcelonaLa situació de Grècia és tan greu que no hi ha diners ni per comprar cartutxos de tinta per a les impressores. Segons informa el diari grec Kathimerini, el departament d'Hisenda del país hel·lè, encarregat d'emetre els esborranys fiscals i d'altres informacions dels ciutadans, s'ha quedat sense tinta a les seves impressores per no pagar els seus proveïdors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A causa d'això, aquest organisme no ha perdut el temps i ha mogut fitxa: ha demanat als contribuents que imprimeixin els seus propis documents fiscals. Segons aquest rotatiu, les mesures d'austeritat imposades al sector públic han provocat que l'empresa encarregada de subministrar la tinta de les impressores del departament d'Hisenda ja no ofereixi els seus serveis a aquesta administració pública.

Segons els càlculs, aquesta administració pública grega només té tinta per imprimir 300.000 documents més. Una quantitat que permet arribar just abans del moment en què els ciutadans comencin la campanya de la renda. A més, enguany s'ha incrementat molt la quantitat de documents que s'ha d'incloure, cosa que encara agreuja més el problema. És a dir, el més segur és que s'hauran d'imprimir els seus propis documents a casa.

Fonts del ministeri confirmen a Kathimerini que està en vies de culminar un nou concurs per adjudicar a una altra companyia el subministrament de tinta per tres anys més. En aquests moments, en què l'Estat grec té tanta necessitat d'obtenir ingressos, és millor no afegir obstacles als ciutadans que vulguin declarar les seves rendes al departament d'Hisenda.

stats