CRISI
Economia 28/09/2011

El vicepresident de Grècia diu que no pagarà el nou impost que ha creat el seu propi govern

Tot i que ahir va votar a favor d'aquest tribut, Teodoros Pangalos afirma ara que potser no tindrà diners per pagar-lo.

Efe
1 min

AtenesEl vicepresident de Grècia, Teodoros Pangalos, ha criticat el nou impost sobre la propietat que ha impulsat el seu propi govern i ha dit que ell no el pagarà perquè no està en condicions de fer-ho.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant una entrevista amb el canal de televisió Mega, Pangalos ha criticat aquest nou tribut, aprovat ahir a la nit per una estreta majoria al Parlament del país. Aquesta taxa és una de les condicions que els organismes internacionals (CE, BCE i FMI) han imposat a Grècia a canvi de pagar el seu rescat. Tot i així, Pangalos, que ha estat ministre en diversos governs socialistes des dels anys 80, ha assegurat que "no puc pagar un impost de 7.500 euros". "Ja he pagat 10.000 euros i ara hauré de vendre una de les propietats que tinc", ha explicat abans de recordar que possiblement no podrà vendre-la per la davallada del sector immobiliari grec.

Pangalos ha fet aquestes declaracions malgrat que ahir ell va ser un dels diputats que va votar a favor de la implantació d'aquest impost.

Aquesta controvertida taxa es cobrarà com a part de la factura de la llum. L'objectiu és recaptar 2.000 milions d'euros aquest any i l'equivalent de l'1,1% del PIB grec d'aquí al 2014.

stats