Grifols demana al govern espanyol que permeti el pagament per donació de sang com un ingrés extra per a persones a l'atur

El president de la companyia, la tercera productora mundial d'hemoderivats, assegura que es podrien pagar fins a 70 euros setmanals a un possible donant

El president de la companyia Grifols , la tercera productora mundial d'hemoderivats, demana al govern espanyol que permeti el pagament per donacions de plasma , que s'extreu de la sang , com una manera d'aconseguir ingressos extres, especialment per a la gent que es troba a l'atur .

En una conferència a l'escola de negocis Esade, Víctor Grífols ha assegurat que es podrien pagar "entre 60 o 70 euros setmanals " a un possible donant. Grífols també ha subratllat que el pagament de donacions pot generar un ingrés extra per a les persones que estan sense feina. " Sumat a l'atur , és una forma de viure ", ha dit.

Grífols també  ha criticat que l'Estat prohibís el 1985  el pagament per donacions de sang i, per extensió, de plasma . En aquest sentit , ha posat l'exemple d'Alemanya i Àustria , on sí que es permet el pagament per donació , i ha afegit que "Espanya haurà d'espavilar-se".

Grífols ha subratllat que l'origen de les donacions gratuïtes es remunta a la Guerra Civil, i per motius "romàntics". "Durant la guerra les dones donaven sang pensant que així podrien salvar els seus fills que lluitaven al front", ha argumentat.

El president de Grifols ha advertit que " si un dia els Estats Units decideixen deixar d'exportar plasma , Europa no en tindrà " .