Economia 11/07/2012

Grifols compra el 40% de la investigadora de càncer VCN Biosciences

La companyia treballa per desenvolupar nous agents per tractar tumors

Efe
2 min

BarcelonaLa multinacional catalana d'hemoderivats Grifols ha comprat el 40% del capital de la companyia biotecnològica VCN Biosciences, dedicada a la investigació de tumors que no tenen un tractament efectiu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fundada l'any 2009, VCN Biosciences treballa per desenvolupar nous agents que puguin tractar el càncer basats en virus oncològics que posseeixen alta selectivitat i potencial antitumoral, segons que ha informat Grifols en un comunicat.

L'entrada del grup d'hemoderivats en el seu capital permetrà avançar en aquestes investigacions, que actualment es troben en fase preclínica i estan pendents de passar a la fase clínica el 2013.

Grifols entra en l'accionariat de la companyia biotecnològica catalana a través de Gri-Cel S.A., el seu vehicle inversor creat el 2010 per promoure la participació del grup en iniciatives d'investigació en nous camps de la medicina.

La companyia d'hemoderivats no ha concretat el preu de la transacció i ha assegurat que es tracta d'una dada que es vol mantenir en l'esfera privada.

Després de l'adquisició, Grifols ha dit que manté un compromís d'inversió posterior "condicionat al compliment d'èxits en el desenvolupament dels candidats viroterapèutics".

L'operació comportarà el trasllat de les oficines de Biosciences del complex Biopol, on ara està ubicada, a les instal·lacions corporatives de Grifols a Sant Cugat del Vallès.

La viroterapia que intenta desenvolupar VCN Biosciences és una aproximació terapèutica per al tractament del càncer que es basa en l'ús de virus que són capaços de replicar-se i destruir de forma selectiva les cèl·lules tumorals.

Present en més de cent països, Grifols és el tercer productor mundial d'hemoderivats en termes de capacitat i la primera empresa europea del sector.

En el primer trimestre d'aquest any, Grifols va duplicar el seu benefici net respecte al mateix període de l'any anterior, en passar de 33,6 a 67,5 milions d'euros.

stats