Grifols guanya 278 milions d'euros el primer semestre, un 5,1% més

La facturació de la farmacèutica catalana va augmentar un 12% els primers sis mesos de l'any, sobretot per les vendes de medicaments derivats del plasma

La multinacional catalana Grifols va guanyar 277,9 milions d'euros entre gener i juny, un 5,1% més que en el mateix període de l'any passat. En total, els ingressos van augmentar un 12,3%, fins a 2.192 milions d'euros, impulsats sobretot per la bona marxa de la venda de medicaments derivats del plasma. L'ebitda (és a dir, els beneficis abans d'interessos, impostos, amortitzacions i d'altres) va elevar-se fins als 664 milions, un creixement del 19,9%.

La companyia ha recordat que està reduint l'endeutament i manté com un dels seus objectius la reducció dels nivells d'apalancament financer. A finals del primer semestre, el deute de Grifols va situar-se en 5.440,5 milions d'euros, incloent-hi 750,2 milions d'euros en caixa. Així doncs, la ràtio d'endeutament de la companyia que presideix Víctor Grifols se situa en 4,10 vegades l'ebitda.

Tal com ha destacat la companyia en un comunicat, les vendes de la divisió Bioscience –la que comercialitza medicaments derivats del plasma han augmentat excepcionalment un 14,4%, fins als 1.760 milions d'euros. També ha augmentat la facturació de la divisió Diagnostic –relacionada amb les transfusions de sang, amb un creixement del 10,8%, fins als 351 milions d'euros.

Víctor Grífols: sang, geni, èxit

Finalment, les vendes de la divisió Hospital –que es dedica a la venda d'equips i sistemes de  logística hospitalària – augmenten un 3%, mentre que les de la divisió Bio Supplies –productes biològics d'ús no terapèutic– ho fan en un 14,6%, amb 48 milions i 32 milions de facturació respectivament.

Grifols té més de 180 centres de plasma als Estats Units i ha continuat les inversions destinades a l'obertura de nous centres durant el primer, període en el quan també ha ampliat i renovat centres existents. L'objectiu de la farmacèutica catalana és disposar de 190 centres a finals de l'exercici actual i de 230 de cara al 2019.

Més continguts de