Grifols guanya 90 milions amb la reforma fiscal de Trump

La companyia comunica a la CNMV l'impacte del recàlcul dels actius

L'empresa biomèdica catalana Grifols ha anunciat avui a la CNMV que preveu apuntar-se a compte de l'exercici 2017 un benefici extraordinari de 90 milions d'euros gràcies a la reforma fiscal impulsada per l'administració nord-americana de Donald Trump. El resultat és fruit d'una reducció del tipus aplicable de l'impost de societats als EUA del 35% al 21%. Aquest impacte és no recurrent, per la qual cosa no es repetirà en exercicis successius.

Segons s'ha comunicat al regulador, la nova tributació ha obligat la companyia, que cotitza al mercat continu espanyol i forma part de l'Íbex-35, a fer una nova estimació dels seus actius i passius per impostos diferits als Estats Units. També ha fet el mateix recàlcul per a la seva participada Aradigm. En conjunt, Grifols es podrà apuntar el 2017 90 milions d'euros de beneficis. En tot cas ha assenyalat que l'efecte definitiu de la mesura es coneixerà en els resultats que publicarà aquest febrer.

Un grapat d'empreses espanyoles amb presència als Estats Units es beneficiaran de la mesura, la retallada més gran de l'impost de societats que han viscut els Estats Units en la seva història. Iberdrola va anunciar que esperava un impacte positiu de 1.200 milions d'euros.