Publicitat
Publicitat

De Guindos acusa el govern de Zapatero d'haver "forçat voluntats" per facilitar la sortida a borsa de Bankia

El ministre diu que l'executiu socialista "no va prendre les mesures pertinents"

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha acusat aquest dimecres el govern socialista d'haver "forçat voluntats" i "mirat a una altra banda" en l'operació de sortida a borsa de Bankia el juliol de 2011. Segons De Guindos, la controvertida arribada als parquets de l'entitat "mai hagués estat possible sense el vistiplau del Banc d'Espanya i de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV)".

El titular d'Economia del govern de Rajoy ha recordat que ell va admetre l'any 2012 que la fusió de caixes que va originar Bankia i la sortida a borsa van ser "una successió d'errors" i ha assegurat que "el problema de partida" va ser que l'executiu que presidia José Luis Rodríguez Zapatero "no va prendre les mesures pertinents".

"En comptes de sanejar, reestructurar i recapitalitzar el sector es van limitar a fer una fugida endavant per guanyar temps", ha dit durant la sessió de control celebrada al Congrés.

La CNMV es defensa

La presidenta de la CNMV, Elvira rodríguez, ha defensat la institució explicant que va seguir "tots els passos necessaris habituals" en una oferta pública de venda durant la sortida a borsa de l'entitat que presidia Rodrigo Rato. Rodríguez ha afegit que no ha tingut accés a l'informe dels pèrits del Banc d'Espanya que destapa les irregularitats que es van donar al llarg del procés.

Més continguts de