Economia 05/03/2013

De Guindos afirma que "no es pot malvendre" CatalunyaCaixa i que cal maximitzar el seu valor

El ministre d'Economia defensa la solvència de l'entitat després de les injeccions de capitals. "En els pròxims trimestres tindrà una valor molt adequat", assegura

Efe
1 min
Luis de Guindos espera millorar el mercat de les hipoteques.

Brussel·lesEl ministre espanyol d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha dit aquest dimarts que CatalunyaCaixa no es pot malvendre donada la seva extrema solvència després de la injecció de capital de rebuda i que els pròxims trimestres el govern espanyol "maximitzarà" el seu valor d'acord amb les opcions que té obertes el FROB.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"CatalunyaCaixa és una és una entitat extremadament solvent després de la injecció de capital que se li ha fet, amb moltíssima liquiditat, i lògicament el plantejament del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) és que no es pot malvendre aquest tipus d'institucions", ha afirmat De Guindos a la seva arribada al consell de ministres d'Economia de la Unió Europea (UE) que avui se celebra a Brussel·les.

"És una institució que té molt valor i estic convençut que en els pròxims trimestres, en el futur pròxim –tenint en compte totes les opcions que té obertes el FROB– CatalunyaCaixa tindrà una valor molt adequat", ha afegit. L'entitat "té un enorme valor i maximitzarem aquest valor".

El FROB va suspendre ahir la subhasta d'aquesta entitat i va anunciar que buscarà la millor opció per a ella, en què l'Estat espanyol és el principal accionista i està obligat a vendre la seva participació en un termini inferior a cinc anys a comptar des que li va injectar a final de 2012 una milionària ajuda.

stats