ECONOMIA
Economia 13/07/2012

De Guindos assegura que la xifra màxima d'hispanobons serà de 18.000 milions

El ministre d'Economia demana a les comunitats autònomes que facin un esforç addicional per reduir la despesa. El Tresor finançarà els hispanobons

T. G.
1 min

BarcelonaEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha confirmat la posada en marxa dels hispanobons, una fórmula de préstecs per finançar les economies de les Comunitats Autònomes. L'Estat aportarà a través d'un fons finançat pel tresor 18.000 milions d'euros. De Guindos, que en cap moment s'ha referit amb la denominació "hispanobons" durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest divendres, ha demanat un esforç a les autonomies perquè redueixin el nivell de dèficit, i ha afegit que el cost per les comunitats autònomes serà el finançament de les subhastes del tresor més un diferencial, que no ha concretat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En tot cas, ha confirmat dos extrems: que les comunitats que no compleixin amb el retorn dels diners seran intervingudes; i que es crearà un fos voluntari que comptarà amb el finançament del tresor espanyol. De Guindos ha remarcat que el Tresor no modificarà el seu calendari de subhastes, tot i que ha puntualitzat que utilitzarà la societat pública Loterias del Estado, que aportarà 6.000 milions.

stats