ECONOMIA
Economia 20/01/2012

De Guindos defensa un contracte únic i critica la negociació col·lectiva al 'WSJ'

El ministre d'Economia diu que la reforma del sistema financer obligarà els bancs a ampliar al seva provisió per cobrir la depreciació dels actius immobiliaris

Ara
1 min

BarcelonaEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, defensa en una columna publicada avui al Wall Street Journal Wall Street Journal la necessitat de simplificar les modalitats de contracte i alhora critica l'actual sistema de negociació salarial.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"A Espanya hi ha uns 40 contractes laborals diferents", explica el ministre, que advoca per "un únic contracte a temps complet" i incentivar la contractació a temps parcial.

De Guindos assegura que, per tal de garantir les inversions i aconseguir estabilitat macroeconòmica, "la consolidació fiscal no és una opció, sinó una exigència". Recorda que abans del 31 de març s'aprovarà la llei que limitarà el sostre d'endeutament de les administracions públiques, després que el govern Zapatero fixés el límit del dèficit a la Constitució.

De Guindos defensa "reformes estructurals" en la legislació laboral i en el sector financer. En aquest sentit, es mostra partidari de "revisar" el sistema de negociació col·lectiva per adequar els salaris a la productivitat i no a la inflació. El ministre assegura que la negociació col·lectiva "és la principal raó de la pèrdua de competitivitat que hem patit en l'última dècada".

Pel que fa a la reforma financera, que és sobre la taula del govern, Guidos avança que "obligarà els bancs a incrementar les seves provisions de manera suficient per cobrir la depreciació dels seus actius immobiliaris". El ministre aclareix que "no es faran servir els diners dels contribuents" per complir aquests requeriments.

stats