De Guindos, "convençut" que Brussel·les acabarà acostant la previsió del dèficit a la del govern espanyol

El ministre d'Economia argumenta que la Comissió Europea no té en compte els canvis en la política econòmica

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurat aquest divendres que la Comissió Europea acabarà acostant les previsions de dèficit per a Espanya per al 2015 a les que ha enviat el govern de Mariano Rajoy a Brussel·les amb l'actualització del pla d'estabilitat. "Estic convençut que, amb la projecció que farà amb tota la informació nova del pla d'estabilitat, la projecció del dèficit públic s'aproparà al que hem inclòs al programa d'estabilitat", ha dit De Guindos després del consell de ministres. La Comissió ha situat el dèficit al 6,1%, mentre que el govern espanyol l'ha situat en un 4,2%.

De Guindos ha argumentat que Brussel·les fa la projecció sense tenir en compte els canvis de política econòmica, ja que es limita a "continuar" el model sense valorar els possibles canvis que es puguin produir en tipus d'interès, de recaptació, o de canvis en els impostos. "No té en compte aquests canvis ni cap mesura discrecional", ha dit.

En aquest sentit, ha volgut recordar que el febrer de l'any passat el model que aplicava la Comissió donava com a resultat que Espanya tindria un dèficit aquest any del 7,2%, i al final aquesta setmana s'ha rebaixat al 5,6%, molt a prop dels nivells que estimava el govern espanyol.

Més continguts de