Economia 15/05/2012

De Guindos nega la possibilitat que a Espanya hi hagi un 'corralito' si Grècia surt de l'euro

El ministre d'Economia assegura que els socis europeus no han demanat a Espanya que accedeixi al fons de rescat

Acn
2 min
Grècia torna a sacsejar l'euro

Brussel·lesEl ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha negat que els seus homòlegs europeus hagin demanat al govern espanyol accedir al fons de rescat europeu. De Guindos confia que l'auditoria de les entitats financeres servirà "per dissipar dubtes". "La percepció de la realitat és pitjor que la realitat", ha dit. El ministre ha admès que el Banc Central Europeu "va mostrar interès" per participar en les avaluacions del sistema bancari espanyol. El titular d'Economia ha descartat qualsevol 'corralito' a l'Estat en cas que Grècia sortís de la zona euro. "No tindria cap racionalitat", ha dit De Guindos, que ha afegit: "La voluntat de tots és que Grècia no surti de l'euro".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Ningú ha demanat a Espanya absolutament res sobre el tema", ha volgut deixar clar Luis de Guindos, en referència a l'accés al fons de rescat europeu per recapitalitzar la banca. "L'únic que se'ns ha demanat és si podíem accelerar el procés d'avaluació de les entitats bancàries", ha aclarit. El ministre espanyol ha acceptat que el Banc Central Europeu va demanar participar de les auditories i ho ha valorat de manera "extremament positiva" per la generació de "transparència i claredat". "El BCE va mostrar-hi el seu interès", ha dit De Guindos, i ha afegit: "Evidentment, el govern espanyol està absolutament obert a cooperar amb el Banc d'Espanya i els valoradors independents".

El titular espanyol d'economia ha acceptat que existeixen "dubtes i incerteses" actualment sobre els balanços dels bancs i de les entitats financeres espanyoles, i ha explicat que cal fer "un esforç des del punt de vista de la transparència". De Guindos s'ha mostrat optimista: "La percepció de la realitat és pitjor que la realitat".

La idea d'un 'corralito' espanyol "no tindria cap racionalitat"

En ser preguntat per la possibilitat d'un 'corralito' espanyol, De Guindos ho ha rebutjat "absolutament". El ministre espanyol s'ha mostrat partidari que Grècia continuï formant part de la zona euro, però també ha deixat clar que els pactes establerts amb la UE s'han de "complir per les dues parts". De Guindos ha reiterat la importància que Grècia aconsegueixi trobar una estabilitat política al més aviat possible.

stats