ECONOMIA
Economia 05/02/2012

De Guindos reconeix que l'economia seguirà en recessió el segon trimestre

El ministre d'Economia, Luís de Guindos, admet en una entrevista a 'El País' que la recessió seguirà durant el segon trimestre de l'any, que acabarà també amb signe negatiu. Amb tot, De Guindos espera una certa recuperació a partir del juny.

Ara
1 min

BarcelonaEl titular del ministeri d'Economia, Luís de Guindos, explica al rotatiu 'El País' que el PIB caurà aquest any sobre l'1,5% aquest any, seguint la previsió que ja ha fet el Banc d'Espanya. El ministre reconeix ara que el PIB del segon trimestre d'enguany també serà negatiu, i seguirà la tendència dels primers tres mesos precedents, que cauran en tres dècimes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fins ara, De Guindos havia reconegut el desembre passat que l'economia espanyola entraria en recessió aquest març, després d'acumular dos trimestres seguits de caigudes del PIB. Fins ara no s'havia pronunciat sobre la tendència de l'any més enllà del primer trimestre. A l'entrevista amb el diari madrileny, De Guindos destaca que espera una recuperació a partir del juny, però que això no compensarà que el 2012 acabi en negatiu, amb l'esmentada caiguda de l'1,5%.

Sobre la reestructuració del sector financer, Luís de Guindos admet que les entitats que poden generar pèrdues després de fer la corresponent provisió seran les que estan en mans del Fons de Reestructuració de la Banca (FROB). Aquesta entitat pública gestiona CatalunyaCaixa i Unnim. De Guindos també assegura que el governador del Banc d'Espanya, Miguel Àngel Fernández Ordóñez, acabarà el seu mandat al capdavant de l'organisme regulador, que acaba a mitjans d'enguany.

stats