Publicitat
Publicitat

De Guindos diu que el rescat europeu a la banca tindrà un interès "entorn" de l'1,5%

Aquest tipus d'interès és significativament inferior al que paga el Tresor per finançar-se, que es situa entre el 4% i el 6%, i al de la prima de risc, que ja supera el 7%

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurat aquest dilluns que el tipus d'interès del rescat europeu a la banca serà "proper" a l'1,5%, tot i que ha admès que encara s'ha d'acabar de negociar amb les institucions europees.

En la seva compareixença al Congrés de Diputats, el ministre ha explicat que aquest tipus d'interès és significativament inferior al que paga el Tresor per finançar-se, que es situa entre el 4% i el 6%, i al de la prima de risc, que ja supera el 7%. A més, el govern espanyol preveu obtenir rendibilitat amb aquesta operació. Amb els fins a 100.000 milions d'euros del rescat europeu, l'executiu donarà préstecs a les entitats que requereixin ajudes amb un tipus d'interès proper al 8%.

Les entitats podran utilitzar aquests bons, que tindran una vida mitjana de 12 anys i mig i un termini de venciment màxim de 15 anys, per obtenir liquiditat del Banc Central Europeu (BCE). El préstec europeu a la banca espanyola té un període de carència de 10 anys.

Etiquetes

Més continguts de