CRISI
Economia 10/07/2012

Espanya rebrà el préstec de fins a 100.000 milions per a la banca en un termini de 18 mesos

Finlàndia ha demanat garanties addicionals, segons ha explicat De Guindos

Ara
1 min

Brussel·lesEl ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, ha explicat que el termini d'entrega del préstec de fins a 100.000 milions d'euros del rescat financer de la banca espanyola serà de 18 mesos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De Guindos ha explicat que abans de finals de mes hi haurà un desemborsament de 30.000 milions d'euros. El titular d'Economia espanyol ha comentat en roda de premsa a Brussel·les algunes de les condicions del memoràndum acordades en el si de l'Eurogrup durant la passada matinada.

El ministre ha apuntat que les entitats financeres espanyoles hauran de situar el seu capital de qualitat en un nivell de solvència del 9%. De Guindos ha explicat que l'ajuda es vehicularà a través d'emissions de bons amb un venciment mitjà de 12 anys i mig. Aquests bons s'assignaran a través del FROB i les entitats financeres els podran descomptar al Banc Central Europeu.

De Guindos ha comentat que hi ha hagut un país, Finlàndia, que ha sol·licitat garanties addicionals per al rescat de la banca espanyola.

Preguntat pels periodistes, De Guindos no ha volgut concretar les mesures d'ajust que adoptarà el govern espanyol durant els propers dies i s'ha limitat a dir que el president, Mariano Rajoy, les anunciarà demà al Congrés.

stats