De Guindos subratlla que l'economia va "a velocitat de creuer"

El ministre d'Economia obre la porta a elevar la previsió de creixement del PIB per al 2015, situada ara en el 2,4%

El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha destacat aquest dijous que el creixement de l'economia espanyola el 2014, de l'1,4%, és "encara modest", però va en acceleració, i ha afegit que en el primer trimestre d'aquest any la "velocitat de creuer" del PIB ja supera el 2% en termes anualitzats.

En declaracions a RNE recollides per Europa Press, ha indicat que més enllà de la dada concreta de creixement el 2014 que ha avançat aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'important és que l'any passat va ser el primer en què es pot parlar de recuperació.

"És el primer any de la recuperació perquè portem des del 2008 amb recessió i destrucció d'ocupació i aixó ja ha donat la volta", ha reiterat el ministre. La previsió de creixement per aquest any, del 2,4%, podria variar a l'alça d'acord amb les paraules de De Guindos que ha titllat el president de l'executiu, Mariano Rajoy, de "molt prudent i molt caut" en donar aquesta xifra.

Ha explicat que ara els riscos a l'alça són superiors als riscos a la baixa per a l'economia i que el 2,4% està per sota del consens, de manera que descarta que el govern espanyol pugui revisar i elevar la xifra perquè sempre treballa "per superar les previsions".