Economia 03/09/2012

De Guindos vigilarà els "excessos" amb els salaris, els marges i les pensions de les grans empreses

El ministre d'Economia demana un esforç a les grans companyies. Diu a Onda Cero que la solidaritat comença fonamentalment pels que més tenen

Efe
2 min
El ministre d'Economia, Luis de Guindos / EFE

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha anunciat que el govern espanyol "vigilarà molt estretament tota situació d'excés" a les grans empreses, tant des del punt de vista dels marges de beneficis com de les remuneracions de consellers i alts directius.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions a Onda Cero, s'ha referit en concret al cas dels carburants i ha dit que l'executiu de Rajoy està preocupat pel fet que les gasolines i els gasoils a Espanya siguin dels més cars d'Europa, un cop eliminada la fiscalitat que suporten.

"A Espanya ens preocupa que hi hagi una situació en la qual els marges i els preus [dels carburants] siguin dels més elevats d'Europa", ha afirmat el ministre.

Respecte a retribucions, ha recordat que en nombroses ocasions ha dit que s'haurien de reduir les remuneracions dels consells d'administració i dels alts executius de les empreses de l'Íbex-35, especialment quan molts espanyols estan veient afectada la seva renda com a conseqüència de les mesures del govern espanyol.

Per això, ha assegurat que "en aquests moments de pujades impositives i retallades de prestacions", l'executiu "ha d'extremar" la vigilància de marges, salaris i pensions en les grans empreses, perquè considera que si s'estan demanant esforços a l'espanyol mitjà, aquells que estan en una situació més privilegiada han de donar més exemple.

"El govern és absolutament conscient que la solidaritat és imprescindible, i la solidaritat comença fonamentalment pels que més tenen", ha dit.

No obstant això, ha insistit que la reducció del dèficit públic –fins al 6,3% del PIB el 2012– és la prioritat absoluta de la política econòmica del Govern i que, per tant, les mesures encaminades a aquest objectiu són imprescindibles, encara que no siguin "de gust".

stats