Economia 27/12/2011

Luis de Guindos anuncia que torna la recessió sense esmentar-la directament

Assegura que el PIB caurà un 0,3 al final del quart trimestre d'aquest 2011, i que la tendència es mantindrà fins al març

Ara
1 min

BarcelonaL'economia espanyola tornarà a entrar en recessió quan s'arribi al març, moment en què s'acumularan dos trimestres seguits de decreixement del PIB. Ho va anunciar ahir el nou ministre d'Economia, Luis de Guindos, però sense esmentar la paraula maleïda. No va pronunciar el mot "recessió", però se li va entendre tot quan va admetre que el quart trimestre de 2011 s'acabarà amb un "creixement negatiu" del 0,3% i que la tendència es mantindrà en el primer trimestre de 2012: dos trimestres de contracció és igual a recessió.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La del final de 2011 és una dada que se sabrà la setmana que ve, després de Cap d'Any, i que el ministre ja es veu a venir després d'haver-se mirat els números que tenen al seu departament. I també té indicadors que la situació arribarà almenys fins al març.

De Guindos ha vaticinar aquestes dades, en la presa de possessió de tres alts càrrecs del ministeri. Per no arrencar la legislatura i l'any amb un excés de pessimisme, es va afanyar a afegir que aquesta situació serà "un estímul" per al nou govern espanyol, presidit per Mariano Rajoy, per impulsar les reformes necessàries, especialment la del sector financer, "vital i imprescindible".

Podeu llegir la informació completa a l'Ara Premium.

stats