Economia 12/12/2011

Hisenda recapta 10.400 milions en actuacions contra el frau

La xifra representa només un increment del 3,6% respecte al 2010

Ara
1 min

BarcelonaL'Agència Tributària (AEAT) tancarà aquest exercici amb una recaptació de 10.400 milions d'euros en actuacions de prevenció i lluita contra el frau fiscal, la qual cosa suposa un increment del 3,6% respecte a l'any anterior. Segons la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Elena Salgado, des de 2005 "s'han recuperat 55.833 milions d'euros de la lluita contra el frau".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Del total recaptat el 2011, els ingressos procedents d'actuacions de control van pujar a 9.400 milions, un 10,6% més que el 2010, mentre que per regularitzacions voluntàries es van comptabilitzar 1.000 milions, el 35% menys. Salgado ha qualificat d'"històrics" els resultats recollits per l'AEAT en la lluita contra el frau els últims anys, en unes "circumstàncies adverses" provocades per la situació de crisi.

D'altra banda, la vicepresidenta ha refusat fer un càlcul del que suposa l'economia submergida a l'Estat i ha assegurat que els càlculs que circulen –que asseguren que l'economia informal se situaria al voltant del 20% del PIB– "no tenen un fonament estable i estan absolutament fora del que podria estimar-se". Segons Salgado, "si la recaptació per impostos està baixant aquest any és més per efecte de la crisi econòmica que per un increment del frau fiscal".

stats