Economia 26/06/2012

Henkel inverteix set milions d'euros en la creació de tres laboratoris d'R+D+i a Catalunya

Henkel crearà 55 nous llocs de treball altament qualificats per reforçar la investigació en adhesius i segelladors d'altes prestacions

Acn
2 min

BarcelonaLa multinacional alemanya Henkel, que produeix línies de detergents, cosmètica i adhesius, invertirà set milions d'euros en la posada en marxa de tres nous laboratoris d'R+D+i a Catalunya. Els laboratoris, que iniciaran l'activitat el 2013, s'ubicaran al Parc de Recerca de la UAB, al centre tecnològic Leitat, i a un tercer encara per decidir.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Henkel incorporarà 55 nous llocs de feina altament qualificats per reforçar les línies d'investigació centrades en l'àmbit dels adhesius i segelladors d'altes prestacions. El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc X. Mena, ha apuntat que aquesta inversió "ens posiciona al món" i "assenyala el camí que volem per millorar la competitivitat de l'economia catalana".

La inversió l'ha anunciada aquest dimarts a la tarda el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, desprès de mantenir una reunió de treball amb el president de Henkel Ibérica, Luis Carlos Lacorte, i el vicepresident corporatiu de recerca de la Divisió d'Adhesius de Henkel, Ramon Barcadit, que al mateix temps, des de la seu de Henkel a Düsseldorf, exerceix d''Ambaixador d'Invest in Catalonia' des de 2007 i que ha estat el gran artífex d'aquesta nova inversió de la multinacional alemanya a Catalunya.

Precisament, Ramon Bacardit ha assegurat que Henkel ha tornat a apostar per Catalunya pels "bons resultats" obtinguts en els centres d'investigació que Henkel ja té en marxa al a l'Institut Català d'Investigació Química, i al Parc de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona, i per "les grans infraestructures que s'han creat" a l'entorn de Barcelona i Tarragona en forma de parcs científics, així com la construcció del sincrotró Alba de Cerdanyola del Vallès, una infraestructura, ha dit Bacardit, "molt important per nosaltres".

De la seva banda, el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha agraït a la multinacional alemanya la nova aposta per Catalunya, assenyalant que la inversió anunciada avui "ens posiciona al món" i "assenyala el camí que volem per millorar la competitivitat de l'economia catalana".

Henkel a Catalunya

A banda dels centres d'investigació, Henkel compte també amb un centre de producció a Montornès del Vallès on fabrica detergents i adhesius (més de 300.000 tones) que exporta a més de 7 països de la UE i és una de les fàbriques amb més volum desprès de la central de Düsseldorf del Grup Henkel.

stats