INDÚSTRIA QUÍMICA
Economia 27/06/2012

Henkel invertirà set milions en nous laboratoris de R+D a Catalunya

Elena Freixa
1 min
Ramon Bacardit, vicepresident de recerca en el negoci d'adhesius de Henkel a escala mundial.

BARCELONA.La multinacional alemanya Henkel ampliarà l'equip de recerca que té a Catalunya per desenvolupar adhesius industrials i obrirà quatre laboratoris nous l'any que ve. La inversió, de set milions d'euros, donarà feina a 55 investigadors, que sumats als que ja fa dos anys que treballen en aquesta àrea elevarà a 75 la plantilla d'investigadors del grup a Catalunya. En tot el grup hi ha més de 1.500 treballadors en aquesta àrea de recerca.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Dues de les noves unitats de R+D es posaran en marxa al Parc de Recerca de la Universitat Autònoma (UAB), una tercera al centre Leitat i la quarta en algun dels instituts de la UAB encara per decidir, va explicar ahir a l'ARA el màxim responsable de recerca en adhesius de Henkel a escala mundial, el català Ramon Bacardit. "Els llocs de treball que crearem seran d'alta qualificació: doctors en química i enginyeria i titulats universitaris", va dir.

Els adhesius que desenvolupa tenen aplicacions en la indústria aeronàutica, l'electrònica i l'automòbil. Actuen com a substituts de les unions mecàniques que es fan, per exemple, amb cargols. Henkel també té a Catalunya una fàbrica de detergents i adhesius a Montornès del Vallès i les oficines centrals del grup a la regió ibèrica.

stats