Economia 09/12/2011

Van Rompuy espera "un clima més tranquil" en la cimera del juny per arribar a un acord pels eurobons

La cimera d'aquest dijous no va acabar amb acords, per això el president del Consell Europeu elaborarà un informe sobre els bons internacionals per a la trobada de l'estiu vinent

Agències
1 min

Brussel·lesEl president del Consell Europeu (CE), Herman van Rompuy, espera "que les aigües estiguin més calmades i que hi hagi un clima més tranquil" de cara a la cimera del juny del 2012.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En aquesta trobada elaborarà un informe juntament amb la Comissió Europea i l'Eurogrup per arribar a un acord sobre els eurobons.

Van Rompuy ha admès aquest dijous que l'oposició d'Alemanya i Holanda ha impossibilitat arribar a cap acord sobre els bons internacionals, però espera que les negociacions puguin avançar.

Els líders europeus no van aconseguir arribar a cap acord sobre l'emissió comuna del deute. El mateix president del CE creu que els eurobons poden ser una solució per a la crisi econòmica.

Per això havia proposat en un esborrany d'acord inicial que l'emissió comuna del deute fos considerada una possibilitat a llarg termini, que tan sols es podria produir un cop completat el reforç de la disciplina fiscal.

stats