EMPRESES
Economia 18/12/2011

Hesperia vendrà actius per valor de 272 milions per sortir de pèrdues

Les pèrdues del Grup Inversor Hesperia van sumar 38,5 milions d'euros el 2010 i 58,49 milions el 2009

Efe
1 min
L'hotel Hesperia Tower de l'Hospitalet de Llobregat

BarcelonaGrup Inversor Hesperia, el hòlding de la cadena hotelera Hesperia, vendrà actius per valor de 272 milions per sortir de pèrdues, que van sumar un total de 38,5 milions el 2010, segons consta en els comptes de la societat, als quals ha accedit Efe.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest pla ja s'està executant i en ell s'emmarca la venda de l'hotel Hesperia Madrid, considerat una de les joies del grup, per 80 milions al grup Millenium a l'agost passat, o la venda del seu únic hotel de Londres al grup Crimson per uns 69 milions. Hesperia també s'ha desprès durant el 2011 de la societat Centurión Playa, el que li ha generat dos milions de benefici brut en els seus comptes consolidats, i té a la venda un paquet de cinc hotels més, entre ells l'Hesperia Tower de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) que, a més, és la seu del grup.

Les pèrdues de 38,5 milions del 2010 se sumen a les quals el grup que presideix José Antonio Castro Sousa va registrar el 2009, que van ascendir a 58,49 milions d'euros. En la seva memòria d'activitat, Grup Hesperia justifica les pèrdues pels 10 milions d'euros de resultat negatiu que llança la seva inversió en la cadena NH, on és el primer inversor amb un paquet del 25%. La inversió a NH ha resultat ruïnosa per a Hesperia, no només perquè ha endeutat el grup en més de 200 milions sinó també perquè va comprar les accions el 2006 a un preu de catorze euros quan aquesta setmana estaven cotitzant sobre els dos euros el títol, set vegades menys.

stats