Economia 17/04/2012

Hillary Clinton diu que la decisió argentina d'expropiar YPF generarà debat

La secretària d'Estat dels EUA, Hillary Clinton, s'ha limitat a dir que la decisió del govern argentí d'expropiar el 51% d'YPF generarà debat perquè assegura que no en coneix els "detalls"

Efe
1 min
La secretaria d'Estat dels EUA, Hillary Clinton / EFE

BrasiliaLa secretària d'Estat dels EUA, Hillary Clinton, ha dit aquest dimarts que la decisió del govern argentí d'expropiar el 51% del capital de la petroliera YPF a l'espanyola Repsol generarà debat i ha afegit que l'èxit de l'obertura del mercat de matèries primeres està demostrat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Crec que serà una decisió àmpliament discutida. No vull oferir una opinió perquè no conec els detalls (de l'expropiació)", ha dit la cap de la diplomàcia nord-americana en una roda de premsa al costat del seu homòleg brasiler, Antonio Patriota.

La presidenta argentina, Cristina Fernández, ha enviat al Congrés el projecte de llei que expropia el 51% del patrimoni de YPF, controlada per l'espanyola Repsol, una decisió per la qual el govern de Mariano Rajoy ha anunciat que adoptarà "mesures contundents" .

Funcionaris argentins encapçalats pel subsecretari de Coordinació del Ministeri de Planificació, Roberto Baratta, han pres immediatament el control de la petroliera YPF i han desplaçat als directors executius espanyols i argentins de la companyia.

Clinton, que es troba a Brasília per participar demà en un fòrum sobre transparència governamental, ha afegit que disposar d'un "mercat obert" per als sectors de petroli i matèries primeres és "més profitós" i que aquesta fórmula de l'obertura "s'ha demostrat reeixida al voltant del món".

Les paraules de la secretària d'Estat dels Estats Units, que aquest matí s'ha reunit amb la presidenta de la petroliera estatal brasilera Petrobras, Graça Foster, arriben després d'haver defensat la importància de la iniciativa privada com a jugador clau en les relacions econòmiques.

stats