Hisenda garanteix que no apujarà l'IVA ni l'IRPF per complir el dèficit

El govern espanyol està convençut que aconseguirà els objectius gràcies a la millora de l'economia

El secretari d'estat d'Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, ha assegurat avui que el govern podrà portar a terme la consolidació fiscal que li exigeix Brussel·les sense tocar els principals impostos, és a dir, l'IVA i l'IRPF. El ministeri d'Hisenda està convençut que aconseguiran els objectius gràcies a l'augment de la recaptació per la millora de l'economia.

La Comissió Europea calcula que, per complir amb l'objectiu del 3,1%, Espanya haurà de fer un ajust d'uns 7.700 milions d'euros l'any que, i adverteix que si l'executiu no pren mesures el desviament pot arribar fins al 3,8% del PIB.

Durant la seva intervenció en l'acte de clausura de la XXI Trobada d'Economia de s'Agaró, Fernández de Moya s'ha mostrat convençut que l'evolució de l'economia espanyola permetrà millorar la recaptació i complir "plenament" amb l'ajust que demana Brussel·les "sense haver de tocar els principals impostos". " La política tributària serà estable en els principals tributs, ja que la sortida de la crisi permet un creixement de la recaptació", ha explicat l'alt càrrec davant mig centenar d'empresaris, que li han traslladat la seva preocupació pels impostos que podria apujar el govern espanyol per acontentar Brussel·les.

José Enrique Fernández de Moya també ha garantit que l'executiu espanyol consensuarà "qualsevol mesura que es posi en marxa amb la resta de forces polítiques". "Nosaltres ja hem dit que en l'ànim del govern d'Espanya no parlem de tocar l'IRPF", ha remarcat el nou secretari d'estat, que ha avançat que per incrementar la recaptació el ministeri d'Hisenda també treballa en un "ambiciós" paquet de mesures de lluita contra el frau.