Hisenda publicarà la llista dels seus morosos a partir de l’1 de maig

El ministre d’Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, va anunciar ahir que la llista de morosos amb la hisenda pública es publicarà cada any entre l’1 de maig i el 30 de juny. En aquesta llista hi figuraran els noms de les persones deutores amb l’administració tributària o que tinguin sancions tributàries que superin el milió d’euros pendents de pagament amb data del 31 de desembre del 2015.

Malgrat fer-se públic en format PDF a través de la xarxa, el document no serà indexat pels motors de cerca i deixarà de ser consultable tres mesos després, segons Europa Press. Com ja va fer l’any passat, abans de la publicació d’aquest document, Hisenda ho notificarà als afectats i els atorgarà un termini de 10 dies perquè puguin fer-hi al·legacions.

El ministeri ja va publicar per primer cop aquesta llista el desembre passat. Aleshores, la llista incloïa 4.855 deutors -dels quals 345 eren persones físiques- i l’import total de deutes amb l’administració s’enfilava fins als 15.600 milions d’euros. Precisament, aquesta llista, que incloïa dades actualitzades fins al 31 de juliol del 2015, deixarà de ser accessible d’aquí pocs dies, tal com estableix la llei general d’Hisenda.

El document del desembre passat estava encapçalat per dos grups immobiliaris aleshores en liquidació: Reyal Urbis, amb 378 milions, i Nozar, amb un deute de 200 milions. Tanmateix, també hi figuraven particulars com els germans Javier i Carlos Areces -accionistes d’El Corte Inglés-, el pilot de MotoGP Dani Pedrosa, el futbolista Gabriel Milito i l’expresident del Reial Madrid Lorenzo Sanz.

La publicació d’aquesta llista de morosos té la finalitat de fer augmentar la recaptació tant abans com després del tancament del termini de publicació.