Economia 02/04/2011

El ministeri d'Economia demana al Govern que augmenti els impostos

El secretari d'Estat d'Hisenda demana a Mas-Colell en una carta que multipliqui per dos les restriccions previstes al pla d'austeritat. El govern espanyol assegura que no hi haurà increments dels ingressos si no s'adopten "mesures normatives"

Redacció
1 min

BarcelonaEl secretari d'Estat d'Hisenda, Carlos Ocaña, ha demanat a la Generalitat que augmenti els impostos als ciutadans de Catalunya i que multipliqui per dos les restriccions previstes en el pla d'austeritat que ha elaborat el govern. En una carta amb data 23 de març i publicada per La Vanguardia, Ocaña s'adreça al conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, per recordar-li que "la reducció de la despesa del 10% que has anunciat (...) no és suficent". Pel que fa als ingressos, el secretari d'Estat, assegura que "no es poden contemplar increments, excepte que adopteu les mesures normatives en el vostre àmbit d'autonomia i amb efectes en el 2011".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest document se suma a la polèmica catalana sobre les retallades anunciades per la Generalitat. El PSC havia criticat durament el pla d'austeritat anunciat pel Govern. Alhora havia acusat el conseller d'Economia de mentider perquè havia dit que el ministeri d'Economia li demanava una reducció del pressupost superior al 20%.

stats