Economia 13/07/2012

Hisenda matisa que les ulleres i lents de contacte continuaran amb l'IVA reduït

Un comunicat difós pel ministeri aquest divendres al vespre esmenta aquests productes en l'apartat dels que tindran un 10% d'IVA , tot i que al migdia Montoro havia donat a entendre que s'inclourien en el del 21%

Ara
1 min

BarcelonaMatisació o correcció d'última hora pel que fa al tipus d'IVA que s'aplicarà a les ulleres a partir del setembre: tant les ulleres com les lents de contacte continuaran amb l'IVA reduït, que passa de ser el 8% a ser el 10%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La dada s'inclou en un comunicat difós aquest divendres a la nit pel ministeri d'Hisenda, que resumeix tots els canvis d'impostos. En un dels paràgrafs, s'indica expressament que "es mantenen en el tipus reduït la gran majoria dels béns i serveis inclosos fins ara en la llei de l'IVA a aquest efecte. Entra d'altres, els referits al turisme, el transport i la cistella de la compra, així com els aparells que serveixen per suplir deficiències físiques com les ulleres i les lents de contacte".

Hores abans, però, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, el titular d'Hisenda, Cristóbal Montoro, no havia esmentat les ulleres com un dels béns que es mantenien amb l'IVA reduït. Només s'havia referit a l'hostaleria, les begudes, els aliments i el transport.

Els mitjans de comunicació han estat explicant tota la tarda que les ulleres passaven al tipus d'IVA ordinari, que a partir d'ara serà del 21%, perquè havien caigut de la llista de l'IVA reduït.

stats