Economia 18/10/2012

Hollande, Merkel i Monti estudien el rescat d'Espanya

El president de França, François Hollande, ha revelat que es reuniria amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre italià, Mario Monti, durant la cimera que ha arrancat aquesta tarda a Brussel·les per debatre la possible ajuda a Espanya

Laia Forès
1 min

Brussel·lesEl rescat d'Espanya –que el govern espanyol encara no ha demanat– no figura a l'agenda de la cimera però informalment serà un dels temes més importants del Consell Europeu que ha començat a les cinc de la tarda. El president de França, François Hollande, ha assegurat que mantindria contactes amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre italià, Mario Monti, al marge de la cimera per estudiar el possible rescat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Ens reunirem per veure com fer que el mecanisme d'estabilitat, que hauria de permetre a Espanya finançar-se en bones condicions, es pot posar en marxa", ha assegurat Hollande en unes declaracions a l'entrada de la cimera. El president de França ha afegit que també estudiaran com fer que els tipus d'interès baixin.

El govern de Mariano Rajoy encara no ha demanat el rescat però fa setmanes que negocia amb Brussel·les i els estats membres les possibles fórmules i les condicions que implicaria. Alguns socis com Alemanya i també el Fons Monetari Internacional (FMI) pressionen perquè Espanya demani el rescat conjuntament amb Itàlia.

Al marge dels rescats, la cimera servirà per debatre la posada en marxa del regulador bancari europeu, una peça clau per al rescat bancari espanyol. Alemanya vol endarrerir la seva posada en marxa, prevista per a l'1 de gener de 2013, però França i Espanya faran front comú perquè es respecti el calendari.

stats