Economia 19/05/2012

Hollande aposta pel rescat europeu dels bancs espanyols

El president francès creu que la "recapitalització" de les entitats espanyoles s'hauria de fer amb capital europeu. Això contrasta amb la posició del comissari d'Afers Econòmics de la UE que divendres deia que Espanya podia fer-hi front tota sola

Efe
2 min
PRIMERA TROBADA A LA CASA BLANCA El president dels Estats Units, Barack Obama, va rebre ahir al Despatx Oval de la Casa Blanca el seu homòleg francès, François Hollande, tot just estrenat en el càrrec. Tots dos van intercanviar unes paraules davant la premsa sobre la necessitat d'estimular el creixement econòmic més enllà de l'austeritat a Europa.

WashingtonEl president francès, François Hollande, s'ha mostrat aquest divendres a favor de recapitalitzar els bancs espanyols amb fons europeus, després de reunir-se a Washington amb el seu homòleg estatunidenc, Barack Obama.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Seria desitjable que hi hagués una recapitalització i segurament caldria que es fes amb els mecanismes de solidaritat europeus", va dir Hollande als periodistes després de ser preguntat per la situació de la banca espanyola.

L'agència de qualificació Moody's va anunciar aquest dijous una rebaixa d'entre un i tres graons en la qualificació que atorga a 16 grans bancs espanyols, inclòs el grup Santander i la seva filial britànica, i BBVA.

Les declaracions d'Hollande contrasten amb les del comissari europeu d'Afers Econòmics, Olli Rehn, que va assegurar aquest divendres que Espanya està en disposició de fer front per si sola als problemes en el seu sector bancari i no necessitarà ajuda exterior.

En una entrevista al canal Bloomberg TV, Rehn va destacar la gestió efectuada pel govern espanyol en el cas de Bankia -quart banc d'Espanya, la matriu del qual va ser nacionalitzada la setmana passada- i el seu "pla global de reestructuració i recapitalització del sector bancari".

Requereix avaluació "independent"

Tot i això, ha apuntat que és "important" que Espanya acceleri, tal com ha decidit, l'"avaluació independent dels actius danyats i les necessitats de finançament del sector bancari".

Espanya ha recorregut al Banc Central Europeu (BCE) per donar més credibilitat a la valoració independent de la cartera creditícia de la banca espanyola i, en dos mesos, espera concloure la seva anàlisi sobre els balanços de les entitats.

Aquesta setmana a Brussel·les el ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, ha rebutjat que sigui necessari demanar ajuda del fons de rescat europeu per recapitalitzar els bancs espanyols.

stats