Economia 21/11/2011

Hongria demana ajuda financera a Europa

La CE confirma haver rebut la petició i assegura que qualsevol préstec de la UE serà tractat com a ajuda "preventiva"

Efe
1 min

Brussel·lesLa Comissió Europea ha rebut oficialment la sol·licitud d'ajuda financera del govern hongarès i estudiarà la petició, segons ha informat aquest dilluns un portaveu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La CE ha afegit que qualsevol préstec que rebi per part de la UE serà tractat com un ajut "preventiu". "La Comissió estudiarà la petició en estreta col·laboració amb els estats membres i amb l'FMI, ha dit el comissari d'Assumptes Econòmics i Monetaris, Amadeu Altafaj.

De fet, acaba de tornar a Brussel·les la missió que ha estat durant dues setmanes a Budapest per supervisar els comptes d'Hongria, després que aquest país rebés ajuda financera el 2008.

L'estat es va beneficiar llavors del mecanisme comunitari d'ajuda financera a mig termini, que permet concedir préstecs a un o diversos estats membres que experimenten dificultats o greus amenaces a les balances de pagaments o per compte corrent.

És una via de la què només poden beneficiar-se els socis que, com Hongria, no han adoptat l'euro.

El ministeri d'Economia hongarès ja va dir la setmana passada que la crisi a l'eurozona estava complicant l'accés d'Hongria al finançament dels mercats i que havia iniciat negociacions per rebre ajuda econòmica per part de la UE i l'FMI.

El deute públic d'Hongria s'eleva al 82% del PIB i ja va rebre el 2008 una ajuda d'Europa i l'FMI de 20.000 milions d'euros per evitar el col·lapse financer.

stats