Economia 09/03/2011

Els hotelers de Barcelona avisen dels danys "irreparables" que els pot causar la vaga d'AENA

El Gremi d'Hotelers exposa que això també suposaria un "perill a la imatge" i confia que les institucions es posin d'acord per evitar la vaga

Efe
2 min

BarcelonaEl Gremi d'Hotels de Barcelona ha alertat avui que les jornades de vaga anunciades pels sindicats a AENA poden generar "perjudicis irreparables" per al turisme a la ciutat en un moment que l'entitat considera clau per a la recuperació del sector. L'associació empresarial ha reclamat també que infraestructures com els aeroports haurien de ser considerats com a "serveis essencials" per evitar que es posi en perill el dret a la lliure circulació de les persones.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Gremi considera que l'anunci de vaga a AENA arriba en un moment on períodes com Setmana Santa donen esperança al sector i recorda que la pròpia entitat es va mostrar recentment optimista sobre el primer període de l'any, una previsió que considera que pot "truncar-se" a causa d'aquestes protestes.

En aquest sentit, l'associació presidida per Jordi Clos ha recordat que l'ocupació a la capital catalana va superar el 84% l'any passat per Setmana Santa, xifra que atorgava als hotelers bones perspectives per al mes d'abril vinent. L'entitat catalana se suma a les denúncies de la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) i alerta que aquesta situació posa "seriosament perill la imatge i l'atractiu d'Espanya" com a destí turístic. El Gremi confia en que els pròxims períodes de vacances, en condicions habituals, poden afavorir el sector després d'un any 2010 marcat pel núvol volcànic que va interrompre el trànsit aeri a l'abril i per la vaga de controladors al desembre.

La convocatòria dels sindicats, que afectarà també l'aeroport del Prat de Llobregat, es produeix tres mesos després de la vaga encoberta dels controladors, que va provocar la declaració de l'estat d'alarma. Els sindicats van presentar ahir el seu calendari d'aturades al Ministeri de Treball, que inclou els dies 20, 21, 24, 25 i 30 d'abril; 2, 14, 15, 19 i 20 de maig; 13, 23 i 30 de juny; 1, 2, 3, 4, 15 i 31 de juliol; i 1, 15 i 31 d'agost. Els hotelers apel·len a la responsabilitat i esperen que totes les parts es posin d'acord per cancel·lar les aturades anunciades.

stats