Huawei augmenta les vendes tot i la guerra comercial amb els Estats Units

Les vendes de la companyia xinesa s'han incrementat un 23% en la primera meitat del 2019

El gegant tecnològic Huawei va facturar 52.300 milions d'euros en el primer semestre del 2019, fet que suposa un increment del 23% respecte al mateix període de l'any anterior. Les vendes de la companyia han augmentat tot i les pressions exercides per les autoritats dels Estats Units, que al mes de maig van incloure el fabricant asiàtic en la seva llista negra al considerar-la una amenaça per a la seguretat nacional del país.

Què té Huawei que fa tanta por a Donald Trump?

El president de Huawei, Liang Hua, ha reconegut aquest dimarts en roda de premsa que, en els últims sis mesos, l'empresa ha estat sota la pressió econòmica dels Estats Units per la guerra comercial amb el govern xinès. Malgrat això, Huawei ha explicat que les accions econòmiques del govern de Trump durant aquest període han tingut "un abast i una extensió controlable", ja que, segons Liang, els productes estratègics de la companyia "no s'han vist afectats".

La direcció de l'empresa ha precisat que, abans que Huawei fos inclosa dins de la llista negra per les autoritats dels EUA, "el creixement dels ingressos era bastant ràpid" i que el creixement posterior es deu a l'impuls econòmic previ a la guerra comercial. De cara al pròxim semestre, però, Huawei preveu tenir "dificultats que puguin afectar el ritme de creixement de l'empresa a curt termini". Tot i les males previsions per a la segona meitat del 2019, el gegant xinès ha dit que té "molta confiança en els resultats per al conjunt de l'any".

Més continguts de