Huawei afirma que la seva col·laboració amb Panasonic continua sent "normal"

Un representant de la companyia nipona havia assegurat que trencaven relacions

El gegant xinès de les telecomunicacions Huawei ha defensat aquesta matinada que la seva cooperació amb Panasonic continua sent "normal" i ha negat que la firma japonesa hagi suspès el subministrament de certs components al fabricant xinès. L'empresa rebutja així les declaracions d'un representant de Panasonic recollides pel diari 'Nikkei' en què se sumava a la decisió de Google.

"Panasonic és un soci de cooperació important per a Huawei i les dues parts treballen juntes en molts àmbits", ha dit Huawei en un comunicat que aprofita per agrair a Panasonic el seu suport. Panasonic subministra a Huawei components per als seus mòbils, alguns dels quals fabricats per empreses japoneses i que fan servir tecnologia dels Estats Units.

El govern dels Estats Units va decidir la setmana passada vetar l'accés de Huawei a la seva tecnologia, així com a productes fabricats en altres països però que tinguessin més d'un 25% de tecnologia nord-americana. 

Les declaracions de Panasonic arriben poc després que els tres principals operadors de telefonia mòbil del Japó, NTT Docomo, Softbank i KDDI, anunciessin la interrupció de comandes del model Huawei P30, que s'havia de llançar a l'estiu.

Més continguts de