Economia 17/07/2012

Huawei negocia amb Ficosa per aterrar a Catalunya

El grup xinès tecnològic Huawei estudia instal·lar a Catalunya un centre de postvenda per al mercat europeu. Negocia amb Ficosa per ubicar-se a Viladecavalls i donar feina a empleats del grup català.

E.f.
2 min
El quarter general de Ficosa és a Viladecavalls, a l'antiga planta de Sony.

BARCELONA.La multinacional catalana Ficosa manté contactes amb Huawei, un gran grup xinès del sector TIC especialitzat en telefonia mòbil, per mirar de tancar un acord les pròximes setmanes, segons van confirmar ahir fonts de l'empresa. El fabricant del sector de l'automòbil està en ple procés de diversificació i ha ofert a Huawei una ubicació dins les seves instal·lacions a Viladecavalls perquè posi en marxa un centre de postvenda i reparacions d'abast europeu. A canvi, el grup donaria feina a un nombre encara incert de treballadors de Ficosa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa catalana té un excedent reconegut de gairebé 400 treballadors i, tot i assegurar ahir que el projecte amb Huawei no és ni de lluny la solució a aquest problema, va reconèixer que és una via més d'ocupació si fructifica.

La notícia sobre un acord proper amb el grup xinès va coincidir amb el viatge de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, al país. La condició de Barcelona com a capital mundial del mòbil (Mobile World Capital) és un dels atractius que han potenciat responsables d'Indústria del Govern en les trobades mantingudes amb la direcció de Huawei.

Les instal·lacions de Ficosa a Viladecavalls són prou grans per acollir el centre de reparació i serveis postvenda de la multinacional. Ficosa va quedar-se amb la fàbrica Sony fa un parell d'anys, quan el fabricant japonès va anunciar que marxava de Catalunya. A la fàbrica catalana, Sony hi fabricava televisors i donava feina a un miler de persones.

L'acord amb Ficosa va salvar la plantilla de Sony, gràcies en gran part a l'acord amb el grup japonès per seguir fabricant televisors fins a finals del 2012. Ficosa treballa encara per trobar càrrega de treball per a tota la plantilla més enllà d'aquesta data.

stats