Economia 07/10/2011

Mor l'expresident d'Iberdrola Íñigo de Oriol

L'empresari va dirigir la companyia durant quinze anys, i va presidir la patronal del sector elèctric en tres ocasions

Efe
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } Ha mort el que va ser el president d'Iberdrola entre 1991 i 2006, Íñigo de Oriol Ybarra, aquest migdia a la Clínca Ruber després d'una llarga malaltia. De Oriol va néixer el 8 de juny de 1935 a Madrid en el si d'una família de llarga tradició empresarial, i va desenvolupar la seva trajectòria professional fonamentalment en el sector elèctric.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El màxim directiu d'Iberdrola, José Ignacio Sánchez Galán, ha assenyalat que de Oriol “va ser l'home que va fer possible la creació d'Iberdrola, avançant-se al seu temps i posant la llavor de la qual avui és la cinquena elèctrica del món”.

Durant el seu pas pel sector elèctric, de Oriol va ocupar la presidència de la patronal del sector elèctric, Unesa, en tres ocasions, entre 1987 i 1989, entre 1996 i 1998 i entre 2002 i 2006. L'expresident d'Iberdrola va ser també president de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Madrid, de la Cambra de comerç Internacional, de l'Associació Iberoamericana de Cambres de comerç (AICO), procurador a les Corts en representació de la Cambra Oficial de Comerç i membre del Consell del Regne.

stats