Economia 29/11/2012

Els treballadors d'Iberia faran sis dies de vaga abans de Nadal

Hi haurà aturades els dies 14, 17, 18, 19, 20 i 21 de desembre en protesta pel pla de reestructuració a la companyia aèria, que preveu la supressió de 4.500 llocs de treball

Efe
1 min
CONFLICTE A LA VISTA  Diverses aerolínies han fet acomiadaments massius. Lufthansa ha fet fora 3.500 treballadors, i Air France-KLM, 5.100 més. Però en tots dos casos, el nombre global de treballadors és més elevat que els 20.000 empleats que té Iberia.

MadridEls principals sindicats d'Iberia, excepte el de pilots Sepla, han anunciat aquest dijous la convocatòria de sis jornades de vaga per als dies 14, 17, 18, 19, 20 i 21 de desembre en protesta pel pla de reestructuració a la companyia aèria, que preveu la supressió de 4.500 llocs de treball.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa, el secretari federal del Sector Aeri de la UGT, Francisco Rodríguez, ha dit que la convocatòria afecta "tots els centres de treball i activitats de la companyia".

"Sepla no està fora de la vaga, està fora de la convocatòria", ha dit Rodríguez, que ha recalcat que el sindicat de pilots coincideix amb els convocants (UGT, CCOO, USO, Asetma, Sictpla i CTA) que no es tracta d'"un pla de viabilitat, sinó d'un pla de desmantellament" d'Iberia.

stats