Economia 04/10/2011

Més impostos o més retallades?

Els espanyols estan dividits sobre la necessitat d'augmentar la pressió fiscal per garantir els serveis públics. La majoria creu que la millor manera de triomfar és venir d'una família ben situada i tenir una bona xarxa de relacions socials.

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa societat espanyol està dividida. Un 39,5% dels enquestats a l'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) assegura que s'estima més que s'abaixin impostos, encara que això suposi retallar els serveis públics actuals. A l'altre extrem, un 41,3% diu que no: més val augmentar la pressió fiscal i assegurar les prestacions socials. Aquest és un dels grans eixos de debat que ja està centrant la precampanya per a les eleccions espanyoles pel 20 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La majoria dels enquestats creu que, en primer lloc, l'Estat ha de garantir la igualtat d'oportunitats i, en segon lloc, l'accés a la sanitat i a l'educació. Paradoxalment, hi ha pessimisme sobre la importància dels estudis com a eina per millorar la situació social de cadascú. Només un 14,4% creu que és el camí més important per ascendir. En canvi, un 45% s'inclina per prioritzar el fet de venir d'una família ben situada i de tenir una bona xarxa de relacions socials. Gairebé un 18% creu que la millor manera per triomfar és esforçar-se molt i treballar intensament.

stats