Economia 27/06/2013

Els preus pugen quatre dècimes al juny i la inflació se situa en el 2,1%

L'INE ha donat a conèixer l'IPC avançat. Els carburants impulsen els preus a l'alça

Efe
1 min

MadridLa inflació interanual al juny ha pujat quatre dècimes respecte al maig i s'ha situat en el 2,1%, segons l'indicador avançat de l'índex de preus de consum (IPC) publicat avui per l'institut espanyol d'estadística (INE).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'increment és conseqüència de la pujada dels preus dels carburants i lubricants, davant la baixada que aquests productes van registrar el juny del 2012.

La dada definitiva es coneixerà el 12 de juliol i, si es confirma, suposaria el segon increment consecutiu de l'IPC.

A l'abril, l'IPC se situava a l'1,4%, després d'haver baixat respecte al març un punt percentual. Al maig va pujar tres dècimes, fins a l'1,7%.

L'alça de maig es va deure a l'increment de preus dels aliments –especialment les fruites, llegums i hortalisses fresques– i de les begudes no alcohòliques.

No obstant això, la xifra del 2,1% del juny està per sota de la de l'inici d'any, del 2,7%, i és similar a la que hi havia l'abril del 2012.

L'INE també ha publicat l'indicador avançat de l'IPC harmonitzat (IPCH), que mesura l'evolució dels preus amb el mateix mètode en tots els països de la zona de l'euro, segons el qual la inflació interanual es va situar al juny al 2,2%, que suposa una alça de quatre dècimes respecte al mes anterior.

stats