Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

Els autònoms han de pagar avui a Hisenda 250 milions d'IVA que no han cobrat

Les administracions catalanes deuen als autònoms 2.700 milions d'euros. Montoro s'ha compromès que el pagament trimestral de l'IVA es faci amb criteris de caixa

Aquest dilluns és un dia negre per a molts autònoms, que hauran de pagar a Hisenda una bona quantitat de diners que no han cobrat. La llei obliga a pagar l'IVA un cop emesa la factura, encara que no s'hagi cobrat. Els pagaments es fan cada tres mesos.

Segons dades de l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA), al conjunt de l'Estat, els autònoms hauran d'avançar avui uns 250 milions d'euros. ATA assegura que les administracions públiques catalanes deuen 2.700 milions als autònoms. La xifra pel conjunt de l'Estat és de 15.229 milions d'euros.

Un informe de l'Associació de Treballadors Autònoms denuncia que el 90% dels autònoms tarda més de 90 dies a cobrar les factures. La mitjana és de 159 dies. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, s'ha compromès que els autònoms puguin pagar l'IVA amb criteris de caixa i no d'emissió de les factures.

Etiquetes

Més continguts de