ECONOMIA
Economia 03/01/2012

Brussel·les pressiona Espanya perquè apugi l'IVA i el ministre De Guindos ho descarta

El ministre d'Economia ha assegurat que l'increment de l'impost "no està sobre la taula" del nou govern

Agències
2 min
Luis de Guindos

Madrid / Brussel·lesBrussel·les ha insistit aquest dimarts que Espanya té marge per apujar l'IVA com a mesura per fer front a la desviació del dèficit. La Comissió Europea "ha fet diverses recomanacions en el passat", ha recordat el portaveu comunitari Olivier Bailly en referència a aquest impost.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"En la mesura que hi ha una desviació del dèficit espanyol fins al 8%, dos punts per sobre del previst, hi ha un diàleg previst entre les autoritats espanyoles i la Comissió", ha dit el portaveu en roda de premsa. Bailly ha precisat que les converses amb els estats membres de la UE formen part del procediment de dèficit excessiu en què es troba Espanya i la gran majoria dels països de la zona euro.

El portaveu ha assegurat que no té informació sobre les properes reunions amb les autoritats espanyoles, però ha explicat que seran de nivell tècnic entre la direcció de finances de la Comissió Europea i el ministeri de Finances espanyol.

El comissari econòmic de la UE, Olli Rehn, va valorar positivament la setmana passada les primeres mesures anunciades per Rajoy per reduir el dèficit.

Tot i les pressions de Brussel·les, el ministre d'Economia i Competitivitat, Luis De Guindos, ha afirmat aquest dimarts que un possible increment de l'IVA "no està sobre la taula" del nou govern espanyol en aquests moments.

Així mateix, ha afirmat en roda de premsa que la reforma del sistema financer no s'aprovarà en el consell de ministres d'aquest dijous, però ha assegurat que es farà en les pròximes setmanes. Aquestes declaracions han tingut lloc en la presa de possessió dels alts càrrecs del ministeri del qual De Guindos és titular. Ha afirmat també que la reforma laboral és una de les grans prioritats del nou executiu.

stats