ECONOMIA
Economia 29/05/2012

Ibercaja, Liberbank i Cajatres aproven avui la seva fusió

Els consells d'administració de les tres entitats es reuneixen avui per pactar l'operació. La fusió suposarà la integració de fins a set antigues caixes d'estalvi i formarà la setena entitat financera espanyola, amb uns actius de 116.000 milions d'euros

T.g.
1 min

BarcelonaDesprés d'un estira i arronsa de mesos en les negociacions, Ibercaja ha trobat la forma de créixer a través d'una fusió. L'entitat aragonesa va optar a quedar-se Unnim, que al final va acabar a mans del BBVA. Al final, les negociacions han culminat i avui es preveu que els consells d'administració de la pròpia Ibercaja, de Cajatres (integrada per CAI, Caja Círculo i Caja Badajoz) i Liberbank (Cajastur, Caja Cantabria i Caja Extremadura) aprovin una fusió a tres bandes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De fet, les tres entitats han enviat comunicats a la Comissió nacional del Mercat de valors (CNMV) amb un mateix text pactat en el que reconeixen que aprovaran "una operació d'integració". D'aquesta forma, les tres entitats han fet cas a les recomanacions del Banc d'Espanya que ha forçat una fusió per guanyar dimensió. De tirar endavant el projecte, la nova entitat naixerà amb uns actius de 116.000 milions d'euros, pel que accedirà al setè lloc del sector bancari espanyol.

stats