Economia 11/06/2012

Ibercaja anuncia que necessitarà ajuda dels fons de rescat europeus

El banc resultant de la fusió d'Ibercaja, Liberbank i Caja3 assegura que el seu pla d'ajustos inclourà acomiadaments

Efe
2 min

CàceresEl nou banc fruit de l'acord assolit entre Ibercaja, Liberbank i Caja3, grups en els quals estan integrades les dues caixes d'estalvi extremenyes, necessitarà "amb tota seguretat" l'ajuda de la Unió Europea.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ho ha avançat avui el president de la Fundació Caja Extremadura, Jesús Medina, en la presentació del Butlletí de Conjuntura Econòmica del primer trimestre del 2012.

En una roda de premsa, a preguntes dels periodistes, Medina ha declarat que la nova entitat necessitarà ajuda financera europea, a través del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), encara que no se sap quanta.

No obstant això, ha estimat que serà la de "menor quantia", dins del grup d'entitats financeres que necessiten d'aquest ajut.

Caja Extremadura tindrà una participació del 9,1 per cent en el banc resultant del protocol d'integració dels Grups Liberbank, Ibercaja Banco i Banco Grupo Caja3, segons va dir recentment el president de la caixa extremenya, Víctor Bravo.

El protocol signat el 29 de maig ha donat lloc a la setena entitat financera espanyola per volum d'actius a sumar 114.000 milions d'euros.

Segons ha dit avui Medina, l'adhesió a les ajudes de la UE repercutiran sobre el nombre d'oficines de les caixes extremenyes, davant el "solapament" entre les dues entitats.

Medina ha insistit que hi haurà una pèrdua d'ocupació, encara que "potser no serà tan intensa com podia ser amb altres entitats que estan més afectades per les ajudes europees a través del FROB".

No obstant això, ha declarat que "tot pot beneficiar, o ha de beneficiar, el sistema financer extremeny des del moment en què tot es regularitzi".

Un cop superat aquest període, segons ell, "ha de desaparèixer la por cap als gestors de les entitats financeres per drenar el crèdit".

El president de la Fundació Caja Extremadura s'ha mostrat optimista i ha insistit que darrere de totes aquestes operacions hi haurà el FROB, el Banc d'Espanya o la UE.

stats