Publicitat
Publicitat

Iberdrola fa el salt a Wall Street amb la compra de la nord-americana UIL

L'elèctrica fusionarà la seva filial als EUA amb l'adquisició d'aquesta societat i l'empresa resultant serà el segon operador eòlic del país

La companyia elèctrica Iberdrola extén el seu negoci als Estats Units i passarà a cotitzar a la borsa de Nova York a través de la compra de l'empresa nord-americana UIL Holdings Corp, que fusionarà amb la seva filial ja present al país.

UIL està valorada en poc més de 3.000 milions de dòlar, uns 2.650 milions d'euros. L'operació s'ha fet en efectiu i en accions, pel que Iberdrola desemborsarà 597,1 milions de dòlars (526,3 milions d'euros) en metàl·lic i la resta en participacions de la seva filial. El gegant de l'energia eòlica passarà a tenir el 81,5% de la companyia que resulti de la fusió. Un 18,5% serà titularitat dels antics accionistes d'UIL.

Aquesta empresa nord-americana és la matriu d'un grup de societats dedicat principalment al negoci regulat de transmissió i distribució d'electricitat i de gas als estats de Connecticut i MAssachusetts. La nova companyia resultat de la fusió tindrà 3,1 milions de clients i integrarà set elèctriques regulades que operen a quatre estats. A més, serà el segon major operador eòlic dels EEUU amb un resultat brut d'explotació de 2.000 milions de dòlars i un benefici net de 570 milions.Es tracta d'una absorció per fusió que ha estat recolzada pel consell d'administració d'UIL. El president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, ha subratllat que aquesta operació encaixa en l'estratègia del grup de guanyar tamany en el sector energètic regulat dels Estats Units. " A més, representa una nova mostra de la seva manera de fer les coses, liderant operacions corporatives de caràcter amistós", ha assenyalat.

 

Etiquetes

Més continguts de