ECONOMIA
Economia 18/04/2011

Iberdrola, la primera companyia que lligarà els salaris amb els resultats de l'empresa

Un preacord amb els sindicats, tret d'UGT, vincularà els sous dels treballadors amb els resultats de la companyia elèctrica, en comptes de fer-los pujar de manera automàtica amb l'augment dels preus

Agències
1 min
El president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán / EFE

BarcelonaEn les darreres setmanes ha tornat al debat públic la idea de relacionar els salaris dels treballadors amb la productivitat, com vol la cancellera alemanya Angela Merkel, en comptes de fer-los pujar de manera automàtica quan pugen els preus. En aquesta línia, la companyia elèctrica Iberdrola ha estat la pionera. L'elèctrica ha arribat a un preacord amb els sindicats, tret d'UGT, perquè les pujades salarials estiguin vinculades als resultats de l'empresa i no a l'evolució de l'IPC. La proposta afecta uns 9.000 treballadors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El pròxim conveni, que tindrà validesa fins al 2014, fixa un augment anual dels salaris de l'1%, que podrà augmentar fins al 3,5% si se superen els objectius de negoci. Segons l'acord, si l'empresa compleix el 100% dels objectius de benefici operatiu, a l'1% fix se sumaria un 0,5% addicional. Si se superen els objectius en un 20%, se sumaria un 2,5% i l'increment final seria llavors del 3,5%. Els sindicats CCOO, SIE, Atype i USO, que sumen un 58% de la representació laboral a Iberdrola, sí que han donat suport a la proposta de conveni.

stats