Economia 07/12/2012

Iberia suprimirà els vols a Atenes, Istanbul, el Caire, Santo Domingo i l'Havana

La companyia comença a aplicar el pla de reestructuració, que també inclou 4.500 acomiadaments

Efe
2 min

MadridIberia ha anunciat avui que a mitjans del proper gener deixarà de volar a Atenes, el Caire i Istanbul, i a partir de l'1 d'abril del 2013 suspendrà també els vols a Santo Domingo i l'Havana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquestes retallades formen part del pla de reestructuració presentat per la companyia el passat 9 de novembre, que preveu eliminar les rutes més deficitàries, al voltant d'un 15% en total.

En un comunicat difós avui, Iberia afirma que es tracta de trajectes amb un component principalment turístic "en què és més difícil competir amb un altre tipus d'operadors".

En el cas de San Juan de Puerto Rico, se seguiran oferint vols via Miami, mentre que a Montevideo s'hi podrà seguir viatjant per altres destinacions d'Iberia a la regió, indica la nota.

Als clients que tinguin bitllet per a algun d'aquests vols amb dates posteriors a la seva interrupció, l'aerolínia els ofereix el reemborsament dels diners o vols alternatius amb altres companyies amb què ha arribat a acords.

Es tracta de Vueling, en el cas d'Atenes; Egyptair, per als vols al Caire; Turkish Airlines, per a Istanbul, i Air Europa, per a Santo Domingo i l'Havana.

Iberia assegura que el seu objectiu és "centrar-se en la xarxa més estratègica", i a partir de 2013 créixer "en funció de la situació econòmica i els mercats".

En relació amb aquest objectiu, la companyia té previst augmentar el pròxim any la seva oferta en vols de llarga distància al Brasil, Mèxic, Miami, Amèrica Central, Xile o l'Equador, mentre que en la curta preveu ampliar l'oferta a Londres, Casablanca, Alger, Nouakchott, Dakar o Malabo.

Alhora, pretén "augmentar els ingressos i reduir els costos comercials per consolidar una base sòlida de creixement futur", precisa, per això introduirà "nous productes i serveis", per millorar l'atenció tant en vol com en terra.

El pla de reestructuració d'Iberia, companyia que fins al setembre acumulava pèrdues de 262 milions d'euros, inclou la retallada de 4.500 llocs de treball, reducció salarial d'entre el 25 i el 35%, una disminució de rutes del 15% i de la flota (25 avions menys), i la segregació d'activitats de manteniment i serveis a terra.

stats