AEROLÍNIES
Economia 23/04/2012

Iberia cancel·la aquest dilluns 125 vols per la vaga de pilots

Es tracta de la cinquena jornada de vaga convocada pel sindicat de pilots Sepla en protesta per la posada en marxa d'Iberia Express

Efe
1 min

BarcelonaIberia ha cancel·lat per aquest dilluns 125 vols, el 37% dels 334 programats en total per dilluns, a causa de la vaga de pilots. Segons l'aerolínia, 8 dels vols que no operaran són de llarga distància, 57 de mig recorregut i els 60 restants són domèstics. A l'aeroport del Prat es veuen afectats 18 vols que tenien origen o destinació a l'aeroport català. Es tracta de vols del pont aeri.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La d'aquest dilluns és la cinquena jornada d'aturades de les 30 convocades pel sindicat de pilots Sepla el març passat en protesta per la posada en marxa de la filial de baix cost Iberia Express, que va començar a operar el passat 25 de març. Els dies de vaga són tots els dilluns i divendres compresos entre el 9 d'abril i 20 de juliol pròxim. Aquesta és la continuació d'una altra tanda d'aturades (12) que va convocar el Sepla pel mateix motiu entre desembre i febrer passats.

Iberia calcula que cada jornada de vaga suposa unes pèrdues 3 milions d'euros per a la companyia, de manera que l'actual sèrie d'aturades pot restar 90 milions a l'aerolínia.

stats