INCREMENT DE TAXES AÈRIES
Economia 13/07/2012

Iberia no cobrarà més als vols ja contractats

D.s.u.
1 min
La companyia assumirà els costos addicionals.

BARCELONA.L'aerolínia Iberia va anunciar ahir que no traslladarà l'increment de taxes aeroportuàries que preveuen els pressupostos de l'Estat per al 2012 als clients que haguessin contractat els vols abans del dia 1 de juliol. L'empresa es desmarca així d'altres operadors, com Ryanair, Vueling (de la qual Iberia controla un 46% del capital) i Air Berlin, que sí que aplicaran l'increment amb caràcter retroactiu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La companyia "ha decidit assumir qualsevol cost addicional relacionat amb aquests bitllets", segons un comunicat. Però només per als vols operats directament per Iberia. Això vol dir que si, per exemple, una persona ha fet una reserva amb la companyia però són operats per alguna de les altres aerolínies amb acords comercials, com Vueling o British Airways, sí que haurà de pagar l'increment de taxes. Aquesta pujada serà d'uns 9 euros per als vols que aterrin a l'aeroport del Prat, una xifra similar a la que hauran de pagar de més els que arribin a Madrid.

El conseller delegat d'Iberia, Rafael Sánchez-Lozano, va dir que "malgrat la situació financera de la companyia" assumiran aquests costos, tenint en compte els "moments tan difícils en què vivim".

Altres companyies ja havien anunciat la seva intenció d'assumir l'increment de les taxes, com EasyJet i Transavia.

stats